Alle nyhederForedragSociale arrangementer

Befrielse – en vej til forsoning

Befrielse - en vej til forsoning

arrangement i Gørslev kirke- og forsamlingshus på Befrielsesaftenen onsdag d. 4. maj kl. 19.30

BEFRIELSE – EN VEJ TIL FORSONING’ – de ord må være overskrift for vores arrangement i Gørslev kirke- og forsamlingshus på Befrielsesaftenen onsdag d. 4. maj kl. 19.30.
Mange steder landet over fejrer man stadigvæk d. 4. maj om aftenen Befrielsen fra den tyske besættelse 1940-1945 med større arrangementer, og privat tænder mange mennesker stadigvæk lys i vinduerne.
Vi begynder i kirken på denne befrielsesaften med en fin aftengudstjeneste. For at understrege aftenens særlige karakter er der i gudstjenesten indlagt små koncertstykker på harpe ved solist Mette Franck.
 
Efter gudstjenesten fortsætter aftenen med foredrag i forsamlingshuset ved tidligere lektor, sognepræst og konfliktmægler, Jesper Stange. Han fortæller om aftenens foredrag: “Forsoningen mellem tyskere og russere efter Anden Verdenskrig er og bliver et vigtigt kapitel i vores fælles historie” – det sagde Tysklands kansler Olaf Scholz i det, der er blevet kaldt en historisk tale, fordi Tyskland nu på en ny måde melder sig ind i kampen for demokrati og frihed.
 
Foredraget vil tage udgangspunkt i freds- og forsoningsarbejdet, som det har udfoldet sig i det store perspektiv men i øvrigt samle sig om forsoningen, som den kommer i stand i personlige relationer.
 
Endelig stilles spørgsmålet, om en religion, der har forsoning som sit helt afgørende budskab, kan bidrage til fredelige løsninger af konflikter.
 
Menighedsrådet byder på kaffebord.
 
Velkommen!🕯⛪️✨
(tilmelding ikke nødvendig – gratis adgang)
Nyhedskategorier
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Indtil Corona udsendte Landsbyforeningen nyhedsbreve mindst fire gange årligt med nyheder og aktiviteter fra Gørslev og omegn. Vi håber snart at kunne gøre det igen.