2 minus 1-vej infotavler på Lundegårdsvej

2 minus 1-vej infotavler på Lundegårdsvej

Lundegårdsvej  er gjort til en  ”2 minus1-vej” med hastighedsbegrænsning på 60 km i timen og gennemkørsel forbudt for store køretøjer. Det er ca. 1 år siden, det skete.

Hvorfor?  Fordi det gennem længere tid har været et stort ønske hos borgere i området omkring Lundegårdsvej at skabe en mere sikker (cykel-)vej, hvor der tidligere alt for ofte blev kørt alt for hurtigt. Løsningen blev en såkaldt ”2minus1vej” med hastighedsbegrænsning. Ikke for at genere nogen, men for at øge sikkerheden.

Skilte ved Lundegårdsvej

Men en vej er jo aldrig mere sikker end trafikanterne selv gør den. 

Med en hastighedsbegrænsning på 60 km i timen og med kun 1 spor at føre bil i, burde sikkerheden være rimelig for cyklister, idet det forventes at bilister både overholder hastighedsbegrænsningen , og samtidig er ganske meget opmærksomme og husker, at vejens regler er til for cyklisternes skyld.  Men den daglige trafik på Lundegårdsvej afslører en manglende viden om / forståelse for, hvad meningen egentlig er, og at en del bilister nok ikke er helt klar på (eller er ligeglade med) reglerne for færdsel på Lundegårdsvej.

Køge Kommune vil nu følge op på forholdene med hhv. ny tavlekampagne og information på kommunens facebookside med link til video:  https://youtu.be/51azrFbUSFw   om kørsel på en ”2minus1-vej”. Tavlerne er planlagt opsat i den kommende uge 27.  Muligvis kan der også blive tale om en opfølgning fra politiets side.

Nyhedskategorier
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Landsbyforeningen udsender nyhedsmails mindst fire gange årligt med nyheder og aktiviteter fra Gørslev og omegn.