Arkiv indsamling i Skovbo Lokalhistoriske Arkiv, torsdag d. 2. juni kl. 19-22

Arkiv indsamling i Skovbo Lokalhistoriske Arkiv

i Gørslev Forsamlingshus torsdag d. 2. juni 2022 kl. 19-22

Vær med til at bevare historien

Henning Jensens købmandshandel og kornmølle i Gørslev, 1936.

Da Henning og Ebba Jensen 1. januar 1936 overtog virksomheden på Giesegårdvej 107 med kornmølle og valseværk var det mølleriet der var den største aktivitet. De udviklede så købmandsbutikken i de efterfølgende år. Efter sigende skulle det være landets første selvbetjeningsbutik idet den tidligere ejer købmand Hans Hansens kone, som for øvrigt blev kaldt ”Moor”, var så kraftig og dårligt gående at hun måtte sidde på en stol ved kassen. Kunderne måtte så selv hente deres varer rundt omkring i butikken. ”Moor” sad så ved kassen og dirigerede samt modtog betalingen. Hvis ikke det skulle ”skrives” til senere betaling.

Ebba og Henning drev butikken sammen i 55 år og i mellemtiden startede deres søn Ole Gørslev Autoværksted i 1974. En scanning af billedet er afleveret til Skovbo Lokalhistoriske Arkiv, så det er bevaret for eftertiden.

Gørslev-Vollerslev og Slimminge
 
Torsdag den 2. juni kl. 19-22 står Skovbo Lokalhistoriske Arkiv klar i Gørslev Forsamlingshus.
 
Frivillige fra arkivet og fra lokalhistorisk forening tager imod alle, der har kilder til Gørslev-Vollerslev og Slimminges historie.
 
Arkivet tager imod fotos og papirer, der kan dokumentere bygninger, traditioner, begivenheder og personer fra området – og kan også scanne materiale, hvis man ikke har lyst at overdrage det til arkivet (lige nu).
 
Indsamlingsdagen er den første af flere, hvor arkiv og forening sammen sætter fokus på et særligt område i den tidligere Skovbo kommune.
 
På indsamlingsdagen er vi især meget interesserede i at indsamle billedmateriale og arkivalier, men også personlige beretninger og fortællinger tager vi imod. Så vil du bidrage til arkivets samling, så duk op på dagen. Så står vi klar til at indscanne eller modtage dine fotos, dokumenter og fortællinger, så de kan være med til at fortælle historien fra dit lokalområde.
 
Vi sørger også for kaffe, kage og tid til en god snak.
 

På arkivets og foreningens vegne

Leif Lørring

 
 
Nyhedskategorier
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Landsbyforeningen udsender nyhedsmails mindst fire gange årligt med nyheder og aktiviteter fra Gørslev og omegn.