Befrielse – en vej til forsoning

Befrielse - en vej til forsoning

arrangement i Gørslev kirke- og forsamlingshus på Befrielsesaftenen onsdag d. 4. maj kl. 19.30

BEFRIELSE – EN VEJ TIL FORSONING’ – de ord må være overskrift for vores arrangement i Gørslev kirke- og forsamlingshus på Befrielsesaftenen onsdag d. 4. maj kl. 19.30.
Mange steder landet over fejrer man stadigvæk d. 4. maj om aftenen Befrielsen fra den tyske besættelse 1940-1945 med større arrangementer, og privat tænder mange mennesker stadigvæk lys i vinduerne.
Vi begynder i kirken på denne befrielsesaften med en fin aftengudstjeneste. For at understrege aftenens særlige karakter er der i gudstjenesten indlagt små koncertstykker på harpe ved solist Mette Franck.
 
Efter gudstjenesten fortsætter aftenen med foredrag i forsamlingshuset ved tidligere lektor, sognepræst og konfliktmægler, Jesper Stange. Han fortæller om aftenens foredrag: “Forsoningen mellem tyskere og russere efter Anden Verdenskrig er og bliver et vigtigt kapitel i vores fælles historie” – det sagde Tysklands kansler Olaf Scholz i det, der er blevet kaldt en historisk tale, fordi Tyskland nu på en ny måde melder sig ind i kampen for demokrati og frihed.
 
Foredraget vil tage udgangspunkt i freds- og forsoningsarbejdet, som det har udfoldet sig i det store perspektiv men i øvrigt samle sig om forsoningen, som den kommer i stand i personlige relationer.
 
Endelig stilles spørgsmålet, om en religion, der har forsoning som sit helt afgørende budskab, kan bidrage til fredelige løsninger af konflikter.
 
Menighedsrådet byder på kaffebord.
 
Velkommen!🕯⛪️✨
(tilmelding ikke nødvendig – gratis adgang)
Nyhedskategorier
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Landsbyforeningen udsender nyhedsmails mindst fire gange årligt med nyheder og aktiviteter fra Gørslev og omegn.