Hjertestop – hvem, hvad, hvor

Hjertestop- hvem, hvad, hvor

- en lokal guide til at yde hurtig livreddende førstehjælp

Ved du at: i vores område er der de sidste år opsat flere hjertestartere, så vi nu er tilgodeset med hjertestartere på adresserne:

  • Ringstedvej 632 i Slimminge (bevilget af hjerteforeningen)
  • Hulegårdsvej 11 (privat indkøbt)
  • ved Idrætsforeningen i Gørslev (Slimmingevej 78)
  • og på Lidemarksvej 57

Alle disse er tilgængelige 24 timer i døgnet. Derudover er der på Heldagsskolen på Slimmingevej 94 en hjertestarter, der er tilgængelig, når skolen er åben. På https://hjertestarter.dk/find-hjertestartere/find-hjertestartere#id/1000016961/14 kan du se på kort, hvor disse og alle andre hjertestartere befinder sig samt deres tilgængelighed. Prøv at kigge!
Du kan forresten også downloade app’en ”Trygfonden Hjertestart” til din telefon, så kan du altid – ligegyldigt hvor du er i landet – se, hvor nærmeste hjertestartere er, og hvor tilgængelige de er.

Du kan også: tilmelde dig Trygfondens projekt ”Hjerteløbere” Vi har siden 2017 afventet, at Trygfonden kunne udbrede projektet ”Hjerteløbere”, som startede op i København.

Det er sket nu, så vi også i vores område kan få gavn af, at interesserede melder sig som ”Hjerteløber”. Ordningen giver mulighed for endnu hurtigere livreddende førstehjælp, og du kan læse om den her på Trygfondens hjemmeside: https://hjertestarter.dk/hjerteloeber/bliv-hjerteloeber. Du kan også downloade app’en ”Trygfonden Hjerteløber” og læse mere der og evt. tilmelde dig.

Og endelig er der også: ”112 app” udgivet af Geodatstyrelsen.
Med Danmarks officielle 112 app kan du starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende mobilens GPS-koordinater afsted.

På den måde kan du få hjælp hurtigere, hvad du selv har brug for hjælp eller du skal tilkalde hjælp til andre. Det kan i sidste ende redde menneskeliv.

Til sidst en video introduktion til, hvordan en hjertestarter fungerer. Der er en forskel på de forskellige modeller, men princippet er den samme for alle:

 

Nyhedskategorier
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Landsbyforeningen udsender nyhedsmails mindst fire gange årligt med nyheder og aktiviteter fra Gørslev og omegn.