Livreddende førstehjælp

Kursus i akut livreddende førstehjælp

Om akut livreddende 1. hjælp.

Landsbyforeningen har nu i 3 år med støtte fra Trygfonden arrangeret gratis førstehjælpskurser. Også i år søger vi midler til at afvikle et kursus. Hvis trygfonden vælger at støtte os igen, afholdes der førstehjælpskursus lørdag den 17. november på Ellebækskolen i Gørslev. Kurset vil være åbent for alle interesserede, så du kan allerede nu reservere dagen i håb om at kurset bevilges.  Vi får svar på vores ansøgning i juli måned og vil herefter annoncere tilbuddet her på hjemmesiden og på Landsbyforeningens Facebookside.

I forbindelse med de allerede afholdte kurser er bevidstheden om vigtigheden af en hurtig indsats øget i vores område, og dette har bl. a. medført, at der i perioden er opsat 2 nye hjertestartere – den ene (Ringstedvej 632) bevilget af hjerteforeningen, den anden (Hulegårdsvej 11)er privat indkøbt, begge er tilgængelige 24 timer i døgnet.  Derudover har vi stadig hjertestarter ved Idrætsforeningen i Gørslev, Heldagsskolen på Slimmingevej 94 og på Lidemarksvej 57.  På https://hjertestarter.dk/find-hjertestartere/find-hjertestartere#id/1000016961/14 kan du se på kort, hvor disse og alle andre hjertestartere befinder sig samt deres tilgængelighed. Prøv at kigge!

Du kan for resten også downloade app’en  ”Trygfonden Hjertestart” til din telefon, så kan du altid se, hvor nærmeste hjertestartere er, og hvor tilgængelige de er.

Vi har siden 2017 afventet at Trygfonden udbreder projektet ”Hjerteløbere” til også vores område, men det lader desværre vente på sig.  Ordningen giver mulighed for endnu hurtigere livreddende førstehjælp, og du kan læse om den her på Trygfondens hjemmeside:  https://hjertestarter.dk/hjerteloeber/bliv-hjerteloeber .

Jeg kan kun anbefale at så mange som muligt lærer sig førstehjælp / genopfrisker førstehjælp, samt orienterer sig mht., hvor der kan hentes hjertestarter.  Ingen håber på at det bliver nødvendigt, meen….

At deltage på et af vore kurser  vil være godt for dig selv, godt for dine eventuelle arbejdskolleger, din familie, venner og naboer og dermed også godt for dit lokalområde.  Og hvad vore kurser angår, så er de tilmed superhyggelige.

Gerd, Lokalrådet.

Nyhedskategorier
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Landsbyforeningen udsender nyhedsmails mindst fire gange årligt med nyheder og aktiviteter fra Gørslev og omegn.