Nye testmuligheder for Covid-19 i vores lokalområde

Nye testmuligheder for Covid-19 i vores nærområde

Lige et par nyttige informationer om nye testmuligheder i vort nærområde.

Fremover bliver det nu muligt at få lavet en kviktest fire forskellige steder i kommunen, og Falck lover desuden, at testen ikke længere er lige ubehagelig at få lavet.

Med den nationale teststrategis mål om, at flere skal testes, åbner Falck og Region Sjælland nu yderligere tre kviktest-steder i Køge Kommune. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Test stederne åbner i løbet af denne uge og er placeret i Køge Nord, Borup og Bjæverskov. Testcentrene bemandes og drives af Falck.

Falck har desuden meldt ud, at de fremover bruger den nye næsebors-test med en væsentlig kortere vatpind, som gør testoplevelsen mere behagelig.

Samtidig vil det stadig være muligt at blive PCR-testet i Køge og Borup som hidtil, lige som kviktest-centeret ved Køge Hallerne fortsat er åbent.

Kviktest er en del af løsningen på en yderligere genåbning af samfundet. Det har stor betydning, at borgerne nemt kan komme til at blive testet, og ikke mindst, at modtage et hurtigt svar, siger borgmester Marie Stærke (S).

– De to parametre er opfyldt i den nye teststrategi, og jeg er rigtig glad for, at vi nu får flere testcentre ude i Køge Kommunes byer, som gør det lettere og hurtige for borgerne at blive testet. Kun på den måde kan vi forhindre smittespredningen og fortsætte med at åbne samfundet op.

Nedenfor kan du se alle kviktestcentrenes adresser og åbningstid. Du skal bare møde op, og det er ikke nødvendigt at bestille tid.

  • Bjæverskov: Skovbohallerne, Halvejen 12, 4632 Bjæversskov: Onsdag, fredag og søndag klokken 9-19.
  • Køge Nord: Køge Nord Sport Center (Rishøjhallerne), Skolevej 7, 4600 Køge: Onsdag, fredag og søndag klokken 9-19.
  • Borup: Kulturhuset i Borup, Møllevej 2, 4140 Borup: Mandag, tirsdag, torsdag og lørdag klokken 9-19.
  • Køge: Køge Hallerne, Ved Stadion 2B, 4600 Køge. Her er der åbent alle dage klokken 8-20.

PCR test:

Det er som nævnt også fortsat muligt at blive PCR-testet i Køge (i det gamle posthus på Jernstøbervænget 2) 4600 Køge, åbent hver mandag klokken 10-19 og alle øvrige hverdage klokken10-15 – dog ikke onsdage, hvor der er lukket

Borup Kulturhus på Møllevej 2. åbent hver onsdag klokken 10-19.

Husk, at du her skal bestille tid til PCR test, inden du møder op.  Du bestiller tid på www.coronaprøver.dk

(kildemateriale – Sjællandske medier)

 

 

 

Nyhedskategorier
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Landsbyforeningen udsender nyhedsmails mindst fire gange årligt med nyheder og aktiviteter fra Gørslev og omegn.